Završeni „Dani 3D aditivnih tehnologija“ u Domu omladine

Gradska razvojna agencija, WMTA – Ustanova za stručno obrazovanje odraslih i partneri uspješno su organizovali događaj „Dani 3D aditivnih tehnologija“ u periodu od 14-16.12.2021. godine u Domu omladine u Banjaluci. Gosti iz firme „3D Republika“ i Razvojnog centra Mašinskog fakulteta iz Beograda su održali niz prezentacija u ova tri dana za sve zainteresovane učesnike i predstavnike obrazovnih institucija, preduzeća iz sektora drvoprerade i proizvodnje namještaja, metala, kao i medicinski, grafički, tekstilni, sektor plastike i sektor elektro industrije.

Više od 60 predstavnika različitih institucija i privrednih sektora je imalo priliku da čuje o 3D štampi i inovacijama, kao i da vidi primjere dobre prakse i primjene 3D štampe u konkretnim sektorima.

Fokus ovog događaja je bio na inovacijama u poslovanju i boljem razumijevanju uloge 3D štampe u različitim procesima proizvodnje. Riječi je bilo o konkretnim primjenama tehnologija aditivne proizvodnje, koje su dovele do ozbiljnih ušteda vremena i novca.

Predstavnici „3D Republike“ Mladen Dedić i Rare Svetozar Kolesar su predstavili oblast svog rada i pozvali zainteresovane privrednike i obrazovne ustanove iz Banjaluke na saradnju. Predstavnik Razvojnog centra Mašinskog fakulteta u Beogradu Miloš Milošević i predstavnik kompanije Shimadzu Aleksandar Žurkić su predstavili konkretnu primjenu 3D tehnologije u medicinskom, odnosno sektoru mašinske proizvodnje.

Predstavnik WMTA Ustanove za stručno obrazovanje u Banjaluci, Zoran Vuković, najavio je otvaranje prvog 3D DEMO Centra “3D Republike” u Republici Srpskoj u saradnji sa WMTA.

U OSTALIM VIJESTIMA