Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga koji se finansira iz Programa transnacionalne saradnje ADRION

Obavještavamo vas da je u okviru projekta Open Innovation System of the Adriatic-Ionian Region (OISAIR), koji se finansira iz Programa transnacionalne saradnje ADRION, otvoren Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga. Predmetni poziv namijenjen je realizaciji 10 inovativnih projekata koje zajednički razvijaju istraživači) i mala i srednja preduzeća (MSP) kroz obezbjeđivanje vaučera za inovacije u vrijednosti od 18 500 evra.

Projekat OISAIR ima za cilj da ojača razvoj industrijskih i preduzetničkih aktivnosti uključivanjem relevantnih zainteresovanih strana od institucija koje se bave istraživanjem do MSP-a i javne uprave u Jadransko-jonskom regionu.

Predmetni poziv predstavlja transnacionalnu inicijativu koja je upućena univerzitetima, istraživačkim institutima i malim i srednjim preduzećima sa sjedištem u Jadransko-jonskom području i koji sprovode aktivnosti u oblasti transporta i mobilnosti, energije i životne sredine i agrarne-bioekonomije.

Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga se zasniva na tri različite i uzastopne faze:

Poziv za ideje, usmjeren na javne istraživačke institucije i univerzitete koji će biti pozvani da objave svoje rezultate istraživanja, patente i razvijene tehnologije kroz INNOVAIR platformu. Rok za dostavljanje ideja je 14. jul 2019. godine;

Poziv za projekte, čiji je cilj podsticanje razvoja zajedničkog projekta inovacije R2B (Results to Business) koji su zajednički predstavili MSP i istraživačke institucije/univerziteti. Predmetni poziv otvoren je od 15. jula 2019. godine do 30. septembra 2019. godine;

Izbor i dodjela 10 inovacijskih vaučera.

Na sljedećem linku: https://www.oisair.net/pages/proof-of-concept?fbclid=IwAR3lAOKV1QoLY8CTvX_g_4CNifiv4LcJfQshfUgJh6KZYF_MgUc2UInFMig možete pronaći sve neophodne informacije u vezi sa podnošenjem projektnih prijedloga u okviru predmetnog poziva, a u prilogu dostavljamo dokumentaciju neophodnu za apliciranje.

guidelines

two-ways-non-disclosure-agreement

OISAIR_Technology Application Form_Final

OISAIR_JOINT_R2Bapplication_experimental project_draft_20_05_2019

OISAIR_Call-for-Projects-application_draft_20_05_2019

U OSTALIM VIJESTIMA